Facebook hesabı nasıl kapatılır? Facebook kalıcı olarak hesap silme

Facebook hesabı nasıl kapatılır? Facebook kalıcı olarak hesap silme

Popüler sosyal medya ağlarından biri olan facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek için makalemizde vermiş olduğumuz bilgileri doğru bir şekilde uygulayarak facebook hesabınızı kolaylıkla silebilirsiniz.

FACEBOOK HESABI NASIL SİLİNİR

Facebook sosyal medya kullanıcılarının arkadaşlarına, sevdiklerine ve takip etmek istediği insanlara ulaşmak için kullandığı ağlardan biridir. Özel ve güzel anlatınızı paylaşmak için de kullandığınız facebook hesabınızı silmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir.

Internet kullanımı bazen bağımlılık hakine gelerek insanları olumsuz etkileyebilmektedir. Kullanıcılar böyle durumlarda ve bazı sebeplerden dolayı facebook hesabını silmek isteyebilir.

Facebook hesabınızı belli bir süre kullanmak istemediğiniz durumlarda olabilir. Böyle durumlarda facebook dondurma işlemi yaparak hesabınızı silmeden bir süre kapatabilirsiniz.

FACEBOOK SİLME İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silersiniz arkadaş listenizi, paylaşımlarınızı, resimlerinizi ve sayfanızdaki diğer verileri tamamen kaybedersiniz. Yeni bir facebook hesabı açmak istemeniz halinde eski listenize ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Bu nedenle facebook hesabınızı silmeden önce iyi düşünmeli ve öyle karar vermelisiniz. Facebook üzerinden kullandığınız oyun ve uygulamaları da kaybedeceğiniz bilmeniz gereken konulardan biridir.

Facebook hesabını sildikten sonra kurtarmanın mümkün olup olmadığı da merak edilen bir konu. Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde tekrar aktif hale getirmeniz mümkündür. Hesabınıza giriş yaparak ‘silme işlemini iptal et’ seçeneğini tıklarsanız, facebook hesabınız tekrar aktif hale gelir.

30 gün sonunda ise artık hesabınızı kurtaramazdınız. Silinen hesaplar 90 gün süreyle görülebilir ancak hesabınıza kimse ulaşamaz.

FACEBOOK HESAP SİLME AŞAMALARI

https://www.facebook.com/help/delete_account sayfasına giriş yapınız.

Karşınıza çıkan alana silmek istediğiniz facebook hesabınızın kullanıcı bilgilerini eksiksiz bir şekilde girmeye dikkat ediniz.

Bu sayfada yer alan ‘hesabı kalıcı olarak sil’ seçeneğini tıklayınız. Böylece hesabınızı artık silmiş olursunuz. 30 gün süre ile geri alma işlemi yapmazsanız hesabınız tamamen silinir ve artık açamazsınız.