Youtube geçmişinizi otomatik olarak silin

Youtube geçmişinizi otomatik olarak silin

İnternet dünyasında hemen herkes, verilerini gün içerisinde başkaları ile paylaşmak istiyor. Bazen sevdiğiniz insanlar ile takipçileriniz ile ya da iş yerinizdeki işvereniniz ile paylaşmak durumunda kalabilirsiniz.

Verilerin, sizlerin bir parçası olduğu dijital hayatta işte gizlilik konusunda de yeni geliştirmeler yaşanıyor.

Bu çerçevede popüler video izleme uygulaması olan youtube üzerinden yaptığınız arama geçmişlerini nasıl silebileceğinizi detaylı olarak anlatım sağlayacağız. Verilerinizin belirli bir süre sonra silinmesine dair artık aklınızda herhangi bir soru işareti kalmayacak. Çünkü bu konunun ana kriterlerini kendiniz belirleyeceksiniz. Öncelikli olarak youtube hesabınızı telefonunuzdan ya da tabletiniz o da yok ise bilgisayarınız üzerinden açmakla işe başlayabilirsiniz.

 

İNTERNET DÜNYASINDA İZİNİZİ KAYBETTİRİN
Youtube uygulamasında arama motorundan yaptığın işlemleri silebilmek için otomatik olarak sil alanından bahsedeceğiz. Bu alana giriş yapmak için bilgisayarınızdan Google hesabınızı açmalısınız. Ardından ayarlar simgesine tıklayın. Etkinlik kontrolleri isimli bir alan açılacaktır. Bu alanda sayfayı aşağıya indirdiğinizde youtube geçmişi alanının altında, geçmişi yönet isimli ek ayar alanı çıkar. Bu alanda iki seçenek açılır.

 

Otomatik olarak sil seçeneğine tıklayın. Sol alanda yer alan ayarları değiştir butonundan youtube geçmişini duraklatmanız gerekir. Sil seçeneğine tıklama yaptıktan sonra açılan menü sizlere hangi aralıklar ile geçmiş bilgilerinizin silineceğini sormaktadır. Bu alana 18 ay ya da diğer herhangi bir seçeneği tıklayarak kaydet alanına basabilirsiniz.

Sizlere kaydetme alanından sonra onay vermeniz durumunda eski içeriklerinizi sileceğine dair bir mesaj verir. Bu adımdan sonra artık bir arama işleminden sonra sizin belirlediği kritere göre geçmiş kayıtlarınız silinecektir. Verilerinin gizliliğinden şüpheye düşen kişiler için bu iyi bir yöntemdir.